Τις προάλλες, των Ταξιαρχών, βρεθήκαμε στην υπέροχη αυλή της βασιλικής των Ταξιαρχών στα Καλύβια που πανηγύριζαν. Και φυσικά πανηγύρι Ταξιαρχών χωρίς Κορμπάνι, απλά δεν γίνεται. Η αγαπημένη μας θέση εκεί γύρω από τα τεράστια καζάνια με το στιφάδο όπου οι έμπειροι και οι νεότεροι «κορμπανάρχες» ετοίμαζαν την προσφορά. Μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω λεπτομέρειες. Τα νούμερα εντυπωσιακά. Κρέας και κρεμμύδια σαφώς είναι τα βασικά υλικά. Και ως βασικά υλικά μιλάμε για.. μεγάλα νούμερα. Κρατηθείτε. Περί τα 800 κιλά κρέας και 500 κιλά κρεμμύδια. Πέρα από τα μυρωδικά και τα μπαχάρια που σου παιρναν τη μύτη με τις μυρωδιές τους. Οι αριθμοί αυτοί δεν κρύβω ότι μου οδήγησαν τη σκέψη στο φοβερό «μάννα» εξ ουρανού ταΐζοντας τον λαό. Και αν στις γραφές όλα γίνονταν με έναν θεϊκό τρόπο, η προετοιμασία για το Κορμπάνι αρχίζει πάντα την παραμονή και θέλει χέρια και πολλή διάθεση. Τα καζάνια θα βράζουν όλο το βράδυ. Κι αν χάσατε το Κορμπάνι των Ταξιαρχών, έρχεται σε λίγο καιρό αυτό του Άη Γιώργη στον Κουβαρά. Να η ευκαιρία