«Τέσσερις λόγοι και μία απόδραση»

Τα νέα βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Σαρωνικού

Ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής τουριστικής προβολής του, παρουσιάζει τέσσερις νέες παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού, για την προώθηση του τουριστικού του προϊόντος.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζει τέσσερα νέα προωθητικά videos, τα οποία στοχεύουν στο να αναδείξουν με δημιουργικό και άμεσο τρόπο τα συστατικά στοιχεία της τουριστικής και πολιτισμικής ταυτότητας του Δήμου Σαρωνικού. Με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο, τα νέα video παρουσιάζουν τη φυσική ομορφιά, τις παραδόσεις, τις γεύσεις, τα ήθη και τα έθιμα ενός ξεχωριστού, αγαπημένου τόπου της Αττικής γης, που αποτελεί επιλογή απόδρασης από την καθημερινότητα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το υλικό αναπτύσσεται σε τέσσερις θεματικές κατηγορίες: Παράδοση – Πολιτισμός, Φύση – Δράση, Γαστρονομία – Προϊόντα και Μαγευτική Αθηναϊκή Ριβιέρα του Δήμου Σαρωνικού.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις ταινίες έχουν οι κάτοικοι του Δήμου, οι οποίοι αποκαλύπτουν στους επισκέπτες την ιδιαίτερη ομορφιά του τόπου τους, μέσα από τα αγαπημένα τους μέρη και συνήθειες, αλλά και τις ξεχωριστές στιγμές της καθημερινότητάς τους. Κάτοικοι, επισκέπτες, εργαζόμενοι στο Δήμο, μέλη πολιτιστικών φορέων και επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας, συνεργάστηκαν αρμονικά στη δημιουργία των video, προκειμένου να μεταφέρουν στο κοινό τα στιγμιότυπα μιας αληθινής ζωής και όχι μιας μυθοπλασίας. Έτσι, κανένας ηθοποιός δεν βίωσε όσα με τόση αυθεντικότητα βίωσαν οι ίδιοι οι «πρωταγωνιστές» του Δήμου Σαρωνικού. Κι αυτό αποτελεί μία στιγμή υπερηφάνειας για έναν τόπο.

Τα σενάρια και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Απόστολος Χατζηδήμου, ενώ η οργάνωση της παραγωγής έγινε από το Γραφείο Τουρισμού και Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Σαρωνικού, σε συνεργασία με την κ. Νίκη Μαλανδράκη και με την τεχνική υποστήριξη της «ΤΚ Film Makers».  

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε με συνέπεια την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, με σκοπό την ποιοτική ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας. Επενδύουμε συνειδητά στην αξιοποίηση επαγγελματικής τεχνογνωσίας και σύγχρονων εργαλείων προβολής, πάντα όμως σε συνδυασμό με το μεράκι, τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό όσων αγαπούν αυτό τον τόπο. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας αποτυπώνεται στις νέες προωθητικές μας ταινίες, οι οποίες πέρα από την άρτια παραγωγή τους, ξεχωρίζουν για την αμεσότητα, τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια των πρωταγωνιστών τους. Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια.»

Οι νέες προωθητικές ταινίες είναι διαθέσιμες στο κανάλι του Δήμου Σαρωνικού στο Υoutube: https://www.youtube.com/channel/UCPAVu8vv2a04Gz4dnWItiYQ/videos?view_as=subscriber

Ο Δήμος Σαρωνικού θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι προσέφεραν στη δημιουργία των ταινιών: όλους τους πολίτες οι οποίοι «πρωταγωνίστησαν» στις ιστορίες, καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της παραγωγής: την εταιρεία “Alexander Rib Cruises”, το ξενοδοχείο «Μαύρο Λιθάρι» στην Ανάβυσσο, την Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού «Πολύτροπον», το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού «Μάκης Αγκούτογλου», τον Χ.Λ.Ο. Αναβύσσου, τον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά, το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Παλαιάς Φώκαιας «Ο Πυθέας», τον Αθλητικό Όμιλο Λαγονησίου, την αγωνιστική ομάδα βουνού «team serpas», τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Ποσειδών», το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, το Οινοποιείο Κτήμα «Στροφιλιά», το ελαιουργείο «Κώνστα», το τυροκομείο «Καλυβιώτικο Μαγγίνα», τη  μελισσοκομία Σχοινά «Meliades», το εργαστήριο σαπωνοποιίας «Natural care», το κατάστημα «Athens Velo», το εστιατόριο «ΧΗ.ΜΑ.» στην Παλαιά Φώκαια, τη χασαποταβέρνα «Μουρούζης» στα Καλύβια, τη  ψαροταβέρνα «Το Λιμάνι» στην Παλαιά Φώκαια, το φούρνο «Παπασταύρου» στα Καλύβια, το σούπερ μάρκετ «Σοφρώνης» στη Γαλάζια Ακτή, το Δημοτικό Αναψυκτήριο Λαγονησίου «Το Κιόσκι», τα μέλη του 1ου ΚΑΠΗ Καλυβίων, αλλά και τους Γιώργο Πετρινόλη, Γιώτα Δράκου, Γιώργο Μελλισουργό, Βασιλική Ανδρουτσοπούλου, Γιάννη Μαυρομάτη, Γιώργο Αποστόλου, Αιμιλία Γκίνη, Βαρβάρα Τατόγλου, Γιάννη Κολαξή, Στέλιο Αγαπίου, Μιχάλη Δεσποτίδη, Γιάννη Δεσποτίδη, Αλέξη Αλεφραγκή, Νίκο Φλώρο, Τεό Διβάνη, Νοέλ Καματερά, Ντάνυ Ρουμελιώτη, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Μπάμπη Ράπτη, Ελισάβετ Πεδιώτη, Γιάννη Κοντογιάννη, Έλενα Μιχάλη, Δημήτρη Σπηλιώπουλο, Μιχάλη Ζώρζο, Αλέξανδρο Γεωργίου, Μιρέλα Πολίδου, Μαρία Μαλτέζου, Γιώργο Τσόγκα, Σταμάτη Κώνστα, Σέργιο Χατζηνικολάου, Dario Le Baris, Luis Le Baris και Βαγγέλη Στουραΐτη.