Η σαγήνη της αθηναϊκής ριβιέρα

Το μεγάλο φανερό στολίδι της αττικής γης είναι εδώ. Τα 23 χιλιόμετρα της δαντελωτής μας ακτογραμμής κρύβουν μικρά και μεγάλα μυστικά απόλαυσης. Μόλις 30 λεπτά από τα νότια προάστια και 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, είμαστε η πρώτη επιλογή απόδρασης προς τη μεγάλη και φιλόξενη  ανοιχτή θάλασσα του Σαρωνικού Κόλπου. Με τόσο πολλές επιλογές σε υποδομές φιλοξενίας, ο τόπος μας μπορεί άνετα να γίνει κέντρο διακοπών, δράσης και φανταστικών εξορμήσεων. Η ριβιέρα μας και η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, είναι από τις μαγευτικότερες παραθαλάσσιες διαδρομές του κόσμου.

Λουσμένη απ’ τον ήλιο και το εκτυφλωτικό φως του αττικού ουρανού, το γοητευτικά σκληρό γεωφυσικό των βράχων και τη λαμπερή γαλάζια γαλήνη της θάλασσας, προσφέρει εικόνες και αισθήσεις μοναδικής αξίας, όλο τον χρόνο. Μία διαδρομή που θα σας χαρίσει επίσης τη μαγεία εκείνης της πρώτης οπτικής επαφής με τον ναό του Ποσειδώνα, μετά τη μεγάλη στροφή του  59ου χιλιομέτρου, απέναντι από το νησί Πάτροκλος. Αναρίθμητοι όρμοι και κολπίσκοι με γαλανά και πράσινα νερά, τον σύγχρονο κόμβο στο Λαγονήσι, τον ξεχωριστό Κόλπο της Αναβύσσου, το γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας, όμορφες, μικρές και μεγάλες φυσικές παραλίες για κολύμπι, ξεκούραση ή σπορ. Χώροι αναψυχής και δισκέδασης, λιγότερο ή περισσότερο οργανωμένοι για κάθε γούστο και διάθεση.

Κάθε ανάγκη και για κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας, εδώ θα βρει την ιδανική της επιλογή. Σαγηνευτικά παραθαλάσσια μονοπάτια για πεζοπορία, χαλάρωση και βόλτες, λόφοι και φυσικά μπαλκόνια με εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα και ένα πορτοκαλόχρωμο ηλιοβασίλεμα να αποχαιρετά τη μέρα με τον πιο ρομαντικό τρόπο στα νερά του Σαρωνικού. Εδώ, που θα νοιώσεις ότι το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι, πραγματικά μπορεί να μην τελειώνει ποτέ.