Είμαστε ο τόπος που γεφυρώνει τα Μεσόγεια με τη Λαυρεωτική. Τα όρια του Δήμου μας στην ενδοχώρα ξεκινούν μόλις 2χλμ από το Μαρκόπουλο Αττικής (εάν έρχεστε από την Αττική οδό και τη Λεωφόρο Λαυρίου) ενώ παραθαλάσσια ξεκινούν από το 37ο χλμ της παραλιακής Λεωφόρου Σουνίου και την περιοχή της Γαλάζιας Ακτής.

Η συγκοινωνιακή γραμμή του ΚΤΕΛ Αττικής για Σούνιο/Λαύριο θα σας φέρει στο κέντρο της πρωτεύουσας των Καλυβίων αλλά και στους κυριότερους  παραθαλάσσιους οικισμούς μας (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, παλαιά Φώκαια, Θυμάρι).

Η αστική λεωφορειακή γραμμή 122 θα σας φέρει από τον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό απ’ ευθείας στους παραλιακούς μας οικισμούς με τερματισμό την κεντρική πλατεία της Σαρωνίδας. Από εκεί μπορείτε με την γραμμή 123 να συνεχίσετε έως την Ανάβυσσο και την Παλαιά Φώκαια.

Η δημοτική μας συγκοινωνία εκτελεί δρομολόγια εντός του Δήμου μας που εξυπηρετούν και την μετεπιβίβαση από τα προαναφερθέντα μέσα μεταφοράς.

Ο Προαστιακός και το Μετρό εξυπηρετούν μέχρι τον σταθμό «Κορωπί». Από εκεί θα πρέπει να μετεπιβιβαστείτε σε γραμμή του ΚΤΕΛ Αττικής για να φτάσετε μέχρι την πρωτεύουσα του Δήμου μας, τα Καλύβια.

Ο σχεδιασμός για την επέκταση της γραμμής του Προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι και το Λαύριο, προβλέπει τη δημιουργία νέων σταθμών στην επικράτεια του Δήμου μας και θα σας φέρνει σύντομα απ’ ευθείας και άνετα στα Καλύβια αλλά και τον Κουβαρά.

Ο Δήμος Σαρωνικού απέχει μόλις 9 χλμ από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας με κοντινότερη άφιξη αυτή της πόλης των Καλυβίων (12 χλμ) και του Λαγονησίου (18χλμ).

Από την πόλη της Παλαιάς Φώκαιας, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο απέχει ελάχιστα (15 χλμ) ενώ η διαδρομή θα σας προσφέρει την πρώτη επαφή με το Ναό από τη μεγάλη στροφή του 59ου χλμ. απέναντι απ τη νησίδα του Πατρόκλου.