Πολλές φορές, μέσα στην καθημερινότητα, μεταξύ μας, χαζεύουμε κάτι σαν ένα μικρό παιχνίδι. Ποια θα είναι η μέρα που δεν θα δούμε στους δρόμους του τόπου μας ποδηλάτες να απολαμβάνουν τους δρόμους και τις διαδρομές μας. Σπάνια συμβαίνει όμως μέρα χωρίς ποδηλάτες.

Με το ιδιαίτερο γεωφυσικό μας περιβάλλον, οι επιλογές δεν μένουν μόνον στο κομμάτι της ποδηλασίας δημόσιου δρόμου. Φυσικά, η παραλιακή λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου που διασχίσει για 25χλμ τον τόπο μας και αποτελεί έναν από τους βασικότερους οδικούς άξονες του δήμου μας αλλά και της Αττικής, είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς των φίλων και αθλητών της ποδηλασίας δρόμου. Είτε για προπόνηση, είτε σε οργανωμένους αγώνες, η ομορφιά του παραλιακού αυτού σκηνικού σαφώς δίνει άλλη ώθηση και ενέργεια στην απόλαυση του σπορ.  

Τις ίδιες συγκινήσεις προσφέρουν όμως και οι ορεινές διαδρομές του δάσους του Κουβαρά για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας. Ιδιαίτερες διαδρομές στο φυσικό πράσινο σκηνικό του δάσους και των ρεματιών χαρίζουν μία μοναδική ευκαιρία αδρεναλίνης και ευεξίας με εικόνες που γεμίζουν το μυαλό, είτε στην ανάβαση είτε στην κατάβαση. Δυνατές εμπειρίες προσφέρει και η κατάβαση από την κορυφή του Πάνειου όρους που καταλήγει στα Καλύβια. Επίσης, δεν είναι λίγοι και οι φίλοι της ποδηλασίας που επιλέγουν την πιο οργανωμένη απόλαυση τεχνητών πιστών για τα εναέρια αλλά και τα επίγεια κόλπα τους. Όπως και αν το αγαπάτε, το ποδήλατο στη Σαρωνική γη προσφέρει ωραίες στιγμές και συγκινήσεις στο ιδανικότερο σκηνικό της Αττικής.