Παραδοσιακά τα μουστοκούλουρα στον τόπο μας με ντόπιο μούστο που καμιά φορά συνοδεύεται και από πετιμέζι. Υπέροχα κουλούρια που τα αγαπά η Ελλάδα και αποτελούν μία απόλυτα ισορροπημένη τροφή ως προς τη γλυκαντική της ταυτότητα.

Υλικά: 2 ποτήρια μούστος, 2½ ποτήρια ελαιόλαδο, 2 ποτήρια ζάχαρη 2 μπέκιν πάουντερ, 2 κουταλιές της σούπας κοφτές σόδα, 1 σφηνάκι κονιάκ (ή ούζο ή τσίπουρο εάν προτιμάτε), ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, 1½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα, αλεύρι μαλακό (όσο χρειαστεί).
Εκτέλεση: Σε μία λεκάνη ή μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον μούστο, το λάδι και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει λίγο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα και στο τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα προτιμούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (~20 λεπτά).