Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό για τις στιγμές που η πείνα «θερίζει» και υπάρχουν εύκαιρα χορταρικά, κυρίως όμως σπανάκι. Μία σχετικά απλή και γρήγορη Αρβανίτικη συνταγή που μέχρι σήμερα τρώγεται λαχταριστά και ετοιμάζεται συνήθως με το μάτι αντί για μέτρημα. Φτιάχνουμε ουσιαστικά ένα κουρκούτι (χυλό) ανακατεύοντας αλεύρι, νερό, αλάτι και μπέικιν πάουντερ. Τον όχι και τόσο σφιχτό χυλό που φτιάξαμε τον βάζουμε στο λαδωμένο με ελαιόλαδο ταψί μας και προσθέτουμε όλα τα χορταρικά μας (σπανάκι, πράσινο κρεμμυδάκι, άνηθο, μάραθο) και φρέσκο πιπέρι. Σε όποιον αρέσει μπορεί να προσθέσει και άλλα χορταρικά της αρεσκείας όπως μαϊντανό, δυόσμο, πράσο, καυκαλήθρες κ.α. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί. Ψήνουμε τη μοσέντα για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.