Στον όμορφο τόπο μας, συνυπάρχουμε αιώνες τώρα με τη φύση και τις μορφές που η ίδια έχει κρίνει ότι συμβαδίζουν με στο ευρύτερο φυσικό μας περιβάλλον. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν και μέλημά μας είναι η διατήρηση αυτής της ισορροπίας που δίνει καθημερινή αξία σε όλους μας. Όσοι γνώρισαν και αγάπησαν τον τόπο μας αλλά και όσοι πρόκειται να τον γνωρίσουν, έχουν πάντα την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα φυσικό σκηνικό που από μόνο του μπορεί να προσφέρει ηρεμία, γαλήνη, έμπνευση και μυαλό πιο καθαρό για μία πιο δημιουργική διάθεση. Η φύση άλλωστε αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο ανανέωσής μας. Πόσο μάλλον ένα αττικό τοπίο που για αιώνες υπήρξε πηγή δημιουργίας.  

Η Μέση Γη (Μεσόγεια) και η γη της Λαυρεωτικής

Στην άκρη της εύφορης Μέσης Γης της μεγάλης Αττικής χερσονήσου αρχίζει ο τόπος μας. Τα γνωστά Μεσόγεια με τους απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες προστατευμένα από μικρούς λόφους και στρογγυλεμένα μικρά ή μεγαλύτερα βουνά. Η πιο βραχώδης με στενωπούς και περάσματα ορεινή γη της Λαυρεωτικής (γη του Λαυρίου) είναι το άλλο άκρο του τόπου μας. Η γη μας ανθίζει και παράγει και ακολουθεί τις εποχές με τον ίδιο ήπιο ρυθμό της που την κάνει να δείχνει σαν καταφύγιο παραγωγής και δημιουργίας. Ένας από τους βασικότερους πνεύμονες της Αττικής, το Δάσος του Κουβαρά, ακούραστα συνεχίζει να δίνει το οξυγόνο του και το αισθάνεσαι ιδιαίτερα από κοντά. Κάποιοι μας ονομάζουν ως «τον τόπο για απόδραση απ’ την Αθήνα». Γιατί εδώ το μάτι, οι αισθήσεις και η επαφή με τη φύση σε αποτοξινώνουν όπως ακριβώς πρέπει. Πρέπει να έχουν δίκιο. 

Ο Σαρωνικός Κόλπος

Η μεγάλη αυτή θάλασσα ανάμεσα στην Αττική και την Πελοπόννησο είναι η θάλασσά μας. Έδωσε ιστορία, μύθους και θρύλους μέσα στον χρόνο. Μας δίνει ζωή και ανοιχτό ορίζοντα στο βλέμμα και φυσικά, έδωσε το όνομά του στον Δήμο μας. 

Οι Αλυκές της Αναβύσσου

Όταν η στεριά γύρεψε τη θάλασσα, η φύση δημιούργησε έναν από τους πιο ιδιαίτερους φυσικούς τόπους της Αττικής. Έναν τόπο που ανάγκασε και τον άνθρωπο να δουλέψει για να φτιάξουν όλοι μαζί το αυθεντικό αλάτι της ζωής που νοστίμιζε όλο τον κόσμο. Σήμερα, χωρίς το αλάτι πια, περιμένει τον χρόνο. 

Το Τόμπολο του Άη Νικόλα

Ένα νησί ζητάει να ενωθεί με τη στεριά και η φύση χτίζει καθημερινά το σκηνικό ενός τόσο ιδιαίτερου -για την Αττική- γεωφυσικού/γεωλογικού οικότοπου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου.