Λίγα πράγματα είναι ικανά να ξεκουράσουν πραγματικά το μυαλό. Ένα βλέμμα στον μακρινό ορίζοντα της θάλασσας, σαφώς και μπορεί να το κάνει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η βόλτα, η περιήγηση, η ξεκούραση με θέα τη Σαρωνική θάλασσα δημιουργούν ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα απόλαυσης που μπορεί κάποιος να λάβει δίπλα από την πρωτεύουσα Αθήνα.

Μπορεί να μην έχετε ίσως τη χαρά να βιώσετε από κοντά το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, στη γη του Σαρωνικού όμως, μπροστά στον μεγάλο υδάτινο Νοτιά του τόπου μας, είναι ίσως η ομορφότερη εμπειρία ηλιοβασιλέματος που μπορείτε να χαρείτε στην απόδρασή σας από το κέντρο της Αθήνας. Η γαλάζια θάλασσα μετατρέπεται σε ένα μαγικό πορτοκαλόχρωμο σκηνικό που σαγηνεύει. Ίσως είναι και ένας από τους λόγους που πολλοί επιλέγουν να κάνουν τον γάμο τους σε ένα από τα πολλά εκκλησάκια του Δήμου μας, ακριβώς την ώρα της μεγάλης και ζεστής δύσης που τόσο απλόχερα έχει επιλέξει η ίδια η  φύση για τον τόπο τούτο.      

Κάθε γωνιά, κάθε στροφή, κάθε βράχος, κάθε άμμος, κάθε τραπεζάκι, κάθε ξαπλώστρα, κάθε κάθισμα, είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την ομορφιά της υδάτινης φύσης. Απόλαυση με σεβασμό στο περιβάλλον και με τη σκέψη ότι όσο διατηρούμε τη φύση καθαρή, τόσο περισσότερο και αυτή έρχεται κοντά μας. Είναι η ώρα που και αυτός ο άνεμος ακόμα κοπάζει και ηρεμεί. Αυτή είναι η ώρα που γεννιούνται οι πιο θετικές σκέψεις. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που η μαγευτική ώρα της δύσης μπορεί να σας κάνει να θέλετε να κλέβετε ματιές όσο οδηγείτε. Είναι η ώρα που τα σπίτια, τα μπαλκόνια, τα μαγαζιά, τα αμάξια, τα λεωφορεία, πλημμυρίζουν από αυτό το εκτυφλωτικά ζεστό φως της ελληνικής δύσης και προκαλούν τις αισθήσεις. Όσο κι αν σαγηνευτείτε, όσο κι αν σας γεμίζει με συναισθήματα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσαρμόσετε και τους οδηγικούς ρυθμούς σας, όσο χρειάζεται για να μην αφήνετε την ταχύτητα να σας στερήσει όλα όσα αγαπάτε. Άλλωστε όλα αυτά τα όμορφα πράγματα στη ζωή, που δεν είναι απλώς πράγματα, αξίζει να τα ξαναζούμε.